Tzatziki med sitronyoghurt

Tzatziki er raskt, enkelt og veldig godt!Få ingredienser, enkel fremgangsmåte, skikkelig digg på smak og særdeles anvendelig. Denne varianten fra Heia Mat, er laget med en spennende vri med LIBERTÉ Sitron.

Server den som snacks med et surdeigsbrød, men det er også kjempegodt til helstekt kylling, alt av lammeretter, sammen med bakte rotgrønnsaker og sannsynligvis en hel rekke andre ting.

<span>Tzatziki</span> med sitronyoghurt

Ingredienser

  • • 1 beger LIBERTÉ Sitron
  • • 1 agurk
  • • 1 fedd hvitløk
  • • 1 neve timian
  • • 1 sitron
  • • 1 digg surdeigsbrød
  • • salt og pepper
  • • olivenolje

Fremgangsmåte

Slik lager du Tzatziki med sitronyoghurt:

  • Hell yoghurten fra LIBERTÉ over i en arbeidsbolle, og rør sitronblandingen godt inn i resten av yoghurten.
  • Så tar du agurken. Den deles i to på langs, og med en teskje så skraper du ut kjernen. Hvis ikke kan tzatzikien bli i overkant vandig. Resten av agurken rives med et grovt rivjern. Ha den revne agurken over yoghurten.
  • Finhakk så et fedd hvitløk og en neve timian. Eventuelt en annen urt du måtte foretrekke. Over i yoghurtbollen med det.
  • Riv skallet til en sitron, og ha det over i bollen og bland alt godt sammen.
  • Så må du smake til det hele med litt salt og pepper. Kanskje en dæsj god olivenolje også kan løfte det hele? Skvis gjerne inn litt sitronsaft også om du som meg ikke kan få nok sitrus i maten.
  • Digg da? Moms innpå.

Denne oppskriften er laget i samarbeid med Heia Mat