Hjemmelaget granola med LIBERTÉ Yoghurt
Fru Timian har falt pladask for yoghurtene våre og har laget en granola som passer ypperlig som tilbehør til yoghurten.
Selv skriver hun følgende: Granola, yoghurt og bær er en herlig klassisk kombo som jeg gjerne spiser til frokost eller kveldsmat, eller etter trening. Man blir jo glad bare man ser bildene av denne herlige maten!
Skogsblåbær er dessverre ikke lenger i sortiment, men prøv gjerne oppskriften med Salt Karamell i stedet.

Ingredienser
- • 100 g kokosolje
- • 125 g honning
- • 450 g store havregryn
- • 50 g valnøtter
- • 50 g hasselnøtter
- • 50 g usaltede cashewnøtter
- • 50 g mandler
- • 1 ts flaksalt
- • 1 ts vaniljesukker
- • 1 ts kanel
- • 25 g tørket mango
- • 50 g tørkede tranebær
- • 1 beger LIBERTÉ Skogsblåbær - til servering. (Skogsblåbær er dessverre ikke lenger i sortiment, men prøv gjerne oppskriften med Salt Karamell i stedet)
- • Friske blåbær og bringebær (til servering)
- • Noen blader sitronmelisse eller mynte (til servering)
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle en langpanne med bakepapir.
- Smelt kokosoljen over svak varme. Dersom honningen din er hard, lar du den smelte sammen med oljen.
- Ha alle de tørre råvarene, unntatt tranebær og mango, i en stor bolle og bland. Hell over oljen og honningen og rør det sammen.
- Fordel massen utover langpannen og press den litt sammen før du setter den i stekeovnen. Stek granolaen i 25-30 minutter, til den begynner å bli gyllenbrun enkelte steder. Ta den ut og la den ligge i ro til avkjøling.
- Når den er kald, smuldrer du den fra hverandre. La det gjerne være igjen noen klumper. Jeg liker iallfall det godt. Skjær mangobitene i småbiter før du blander inn både den og tranebærene.
- Oppbevar granolaen i en lufttett boks.
Når du skal lage deg denne herlige frokosten, eller kveldssnacksen, fyller du på med yoghurt og granola. Server gjerne med friske bær og noen blader mynte eller sitronmelisse. Kos deg!
Denne oppskriften er laget i samarbeid med Fru Timian