Dessert med crumble og skogsblåbæryoghurt
Gitte og Filip så behovet for en dessert som kunne erstatte iskremen og sammen med ønske om en god pai, skapte de denne kombinasjonen av LIBERTÉ Skogsblåbær og en nydelig crumble. Som de selv sier på bloggen «denne desserten er ikke så aller verst sunn, selvom den er sykt digg!».
Skogsblåbær er dessverre ikke lenger i sortiment, men prøv gjerne oppskriften med Salt Karamell i stedet.

Ingredienser
- • 1 boks LIBERTÉ skogsblåbær (Skogsblåbær er dessverre ikke lenger i sortiment, men prøv gjerne oppskriften med Salt Karamell i stedet)
- • 1 dl rørsukker
- • 1 dl hvetemel
- • 1 dl havregryn
- • 1 teskje kanel
- • 3 ss romtemperert smør
- • Ristede kokosflak (om du bare har naturell kan du riste de lett i ovnen noen minutter til de blir gyldne)
- • Blåbær til topping, ca 5-10 pr glass
- • 1 ss honning
Fremgangsmåte
- Bland rørsukker, hvetemel, havregryn, kanel, smør og kokosflak godt sammen i en bolle. Strø blandingen utover på en stekeplate dekket med bakepapir og stek i ovnen på 200 grader ca 8-10 minutter. Det er viktig å passe på her så crumble ikke blir brent, bare gyllen! La den avkjøle før du har den i glass.
- Blåbærene til toppingen vender du lett i en gryte på svak varme, med en skje honning. De skal bare glaseres såvidt så du tar de av før de i det hele tatt begynner å nærme seg å bli myke.
- Legg en god klatt yoghurt i bunnen på hvert glass. Deretter crumble, kokosflak og blåbær på toppen.
Denne oppskriften er laget i samarbeid med Gitte og Filip